Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα
Θεσσαλονίκη - Πυλαία
2310302882
glikanisos.gr/
Οι τόνοι του λευκού και ένα διακριτικό, ήπιο πράσινο στις αποχρώσεις της ελιάς κυριαρχούν στο χώρο του Γλυκάνισου. Διακριτικά και τα διακοσμητικά στοιχεία συνθέτουν αυτό που θα ονομάζαμε αστική ερμηνεία του όρου «ψαροταβέρνα». Αν και βρίσκεται στην Πυλαία, σε μία σχετικά «off-Broadway» τοποθεσία, το εστιατόριο του Σταύρου Σωτηρούδη είναι εξαιρετικά δημοφιλές με τη φήμη του να διατρέχει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος είναι η κουζίνα του chef Δημήτρη Αγόρατζη που δημιουργεί πιάτα απλά, με βάση την ποιοτική πρώτη ύλη που τις περισσότερες φορές προέρχεται από τις γύρω θάλασσες. Αξίζει να δοκιμάσετε κάποιο από τα ωμά – ιδιαίτερα το sashimi φαγκρί αν είναι διαθέσιμο – καθώς και τα πιάτα με τα ζυμαρικά όπως τα λιγκουίνι με γαρίδες. Πολύ καλή και η σχάρα.