ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 2025 | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Παπαϊωάννου Μύκονος

Ψάρι - Θαλασσινά

 Μύκονος - Άγιος Στέφανος

  2289220200

Υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

Αξιολόγησέ το »
Παπαϊωάννου Μύκονος - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Με την αρχοντική δύο επιπέδων σάλα του απλωμένη στα ψηλά της παραλίας του Αγίου Στέφανου να εξασφαλίζει εποπτική θέα στην παραλία, αλλά και έναν απολαυστικό ορίζοντα προς τη λαμπερή χώρα της Μυκόνου απ’ τη μία, και το αγριεμένο Αιγαίο απ’ την άλλη, ο «Παπαϊωάννου» έχει αφιχθεί με πλησίστια τη γαστρονομική του σαγήνη στο νησί των Ανέμων, φέρνοντας θαλασσινή φινέτσα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού. Η προσήλωση της μπράντας στην άριστη πρώτη ύλη είναι και εδώ παρούσα, με ψάρια και θαλασσινά να γίνονται καμβάς για δαντελένια καρπάτσιο και σεβίτσε, ή σπεσιαλιτέ όπως τα λιγκουίνι και τα κριθαρότα με οστρακόδερμα και αχινό, ενώ μαστόρικα τηγάνια και ψησίματα εγγυώνται ότι τα μεγάλα ψάρια ανοιχτής θάλασσας που ποζάρουν στις μαρμάρινες ψαριέρες, θα έρθουν με όλη τη γοητεία τους στο πιάτο. Αξιοπρόσεκτη λίστα κρασιών με έμφαση στον ελληνικό και δη τον κυκλαδίτικο αμπελώνα, απροσπέραστο επιδόρπιο ο Baba au Vinsanto.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα