ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 2025 | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Σέρζα

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

 Λέρος - Δρυμώνας

  6931590794

Υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

Αξιολόγησέ το »
Σέρζα - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Δύο φίλοι και συνεργάτες, ο Γιώργος Μητράκος και ο σεφ Θεοδόσης Θεοδοσίου, βρήκαν στη Λέρο τον ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν από κοινού ένα μαγαζί όπως ακριβώς το είχαν ονειρευτεί. Η «Σέρζα» τους είναι μια ανοιχτόκαρδη μοντέρνα ταβέρνα σε ένα ήσυχο σημείο της Μερικιάς και στρώνει τα τραπέζια της σε μια μεγάλη αυλή με καταπραϋντική θέα στη θάλασσα. Οι γεύσεις του Θεοδόση μένουν σε μεγάλο βαθμό πιστές στην παράδοση κάνοντας χώρο για μετρημένες μοντέρνες παρεμβάσεις και αλλάζουν συχνά, ακολουθώντας τις διαθέσιμες πρώτες ύλες που αγαπά να συλλέγει με πάθος. Εξαιρετικοί χταποδοκεφτέδες με τη συνταγή της Καλύμνου, μελωμένο χταπόδι μαγειρεμένο σε κρασί αλλά και ψάρι ημέρας πλακί σε φίνο, διαυγή ζωμό. Ο Γιώργος περιποιείται με ευγένεια και διαλέγει ωραία κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα