ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 2025 | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ιώδιο

Ψάρι - Θαλασσινά

 Αθήνα - Κολωνάκι

  213 0263656

Υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

Αξιολόγησέ το »
Ιώδιο - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Στο φωτεινό εσωτερικό κυριαρχούν δύο κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία. Το μαρμάρινο μπαρ με τη μία πλευρά του να είναι λαξευμένη από την ίδια τη φύση, χωρίς καμία επέμβαση, και η μεγάλη τοιχογραφία που απεικονίζει μια σκηνή από το μύθο του Νηρέα, με τις κόρες του, τις Νηρηίδες. Το Ιώδιο είναι η Κολωνακιώτικη ερμηνεία αυτού που ονομάζουμε «εστιατόριο ψαριού», με DNA από την κλασική ψαροταβέρνα. Η παράδοση είναι παρούσα με κάθε τρόπο σε όλο το μενού που υπογράφει η βραβευμένη chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη η οποία προσεγγίζει γεύσεις γνώριμες με τη δική της, χαρακτηριστική δημιουργική ματιά. Ιδιαίτερα πιάτα σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι σεφταλιές μπακαλιάρου, τα γιουβαρλάκια με ταρτάρ σφυρίδας, ο ταραμάς με bonitoflakesκαι λαγάνα, αλλά και η σπανακόpizza. Επίσης υπάρχει μια πολύ δυνατή cocktaillist που αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Το πιθανότερο είναι η εξαιρετικά δραστήρια και πάντα αεικίνητη chef να βρεθεί στο τραπέζι σας για να σας προτείνει, ή και να επεξηγήσει σερβίροντας η ίδια κάποιο πιάτο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα