Το κλασάτο εστιατόριο του Elounda Mare απλώνει τα τραπέζια του γύρω από την παλιά μυλόπετρα, σε μια δεντροσκέπαστη αυλή με θέα θάλασσα μέσα από τις φυλλωσιές και υπό τους ήχους του πιάνου. Στο μενού, κλασικές κρητικές γεύσεις αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον με τη διακριτικά ανανεωτική ματιά του σεφ Σταύρου Κοκκινάκη, ενώ δεν λείπουν και πιο δημιουργικές προτάσεις, με ελληνικό άρωμα. Χεράκι κουνελιού στη γάστρα με χαρουπόμελο και ανθότυρο, κρητική μακαρούνα αστακού με καραβίδα σωτέ, γαμοπίλαφο του σεφ με άγριο αρνάκι και στακοβούτυρο. Ο έμπειρος sommelier προτείνει wine pairing επιπέδου από μια κάβα ονομαστή για το επίπεδό της.