ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 2025 | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Παράγκα

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

 Ρόδος - Απόλλωνα

  2246091247

 www.paraga-apollona.gr/

Υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

Αξιολόγησέ το »
Παράγκα - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Σαν άλλος φρουρός της παραδοσιακής γεύσης, ο Γιάννης Ευθυμίου, έχει καταστήσει το απόμακρο χωριό Απόλλωνα σε σημαντικό γαστρονομικό προορισμό για το νησί της Ρόδου. Μέσω του «μαγειροτεχνείου» του, συστήνει αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κληρονομιάς στον επισκέπτη, αφού προηγουμένως τον υποδεχτεί στην άνετη και φιλόξενη αυλή του ή στη σάλα-λαογραφικό μουσείο. Τον πρώτο λόγο έχουν εδώ τα μαγειρέματα σε ροδίτικο ξυλόφουρνο, ενώ διαχρονικές σπεσιαλιτέ παραμένουν το αρνάκι καπαμά με ρύζι και η κοκκινιστή κατσίκα με οσπριάδα. Το μενού στην Παράγκα δομείται μάλιστα στη φιλοσοφία της μικρότερης δυνατής χιλιομετρικής απόστασης και τη στήριξη των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής. Αρκετά αξιόλογη λίστα κρασιών με ιδιαίτερο focus στον τοπικό αμπελώνα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα