Στην καρδιά του ορεινού χωριού Έμπωνας στην ενδοχώρα της Ρόδου, η πετρόχτιστη, δροσερή αυλή αλλά και η ρουστίκ σάλα δημιουργούν ένα σκηνικό που σε γυρίζει πίσω στο χρόνο. Επί της υποδοχής, ο ιδιοκτήτης και ψήστης Ηλίας Κωνσταντάκης που μαζί με τη σύζυγό του Ζαφειρία Πιπέρη φιλεύουν με παραδοσιακή νοστιμιά τον επισκέπτη, ποντάροντας σε αυθεντικές και συχνά ξεχασμένες συνταγές της κουζίνας του νησιού. Αρκετά προϊόντα είναι δικά τους ή χειροποίητα, όπως τα πολλά και διαφορετικά ροδίτικα ψωμιά του καλωσορίσματος, ενώ πιάτα όπως η τραχανόσουπα με άγρια πέρδικα, τα γιαπράκια με λαγό και το βαθιά νόστιμο στιφάδο ελιάς αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι.