Το Κτήμα Παυλίδη έδωσε οινικό "παρών" στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Εκλεκτές ετικέτες από το εμβληματικό οινοποιείο της Δράμας συνόδευσαν το diner de gala της μεγάλης γιορτής της ελληνικής γαστρονομίας.

Την παρατεταμένη άνοιξη της ελληνικής γαστρονομίας γιόρτασαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, αναδεικνύοντας κατά τη διάρκεια της λαμπερής τελετής απονομής που έλαβε χώρα στο "Makedonia Palace" τον αριθμό-ρεκόρ των 117 εστιατορίων ως τους κορυφαίους εκπροσώπους της εθνικής μας κουζίνας. Αμέσως μετά, η σκυτάλη παραδόθηκε σε έναν άξιο πρεσβευτή της ελληνικής γεύσης στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στον βραβευμένο σεφ Ασημάκη Χανιώτη ο οποίος άφησε για ένα βράδυ το μισελενάτο εστιατόριο "Pied à Terre" του Λονδίνου προκειμένου να μαγειρέψει ο ίδιος το εξαιρετικό μενού της βραδιάς.

Ήδη από το καλωσόρισμα με τρία διαφορετικά σνακ, οι συνδαιτημόνες μπήκαν στο πνεύμα της μαγειρικής δημιουργίας του πολύ ταλαντούχου σεφ και απόλαυσαν τις εξαιρετικές αρμονίες με επιλεγμένες ετικέτες του εμβληματικού Κτήματος Παυλίδη που συνόδευσαν αρκετά από τα στάδια του μενού. Έτσι, τα θαλασσινά σε γκασπάτσο οστρακοειδών σερβιρίστηκαν εντυπωσιακά μέσα σε κοχύλι Σεν Ζακ κι έκαναν θαυμάσια συντροφιά με το κομψό Emphasis - Ασύρτικο 2022 που τα βοήθησε να φανερώσουν τις γευστικές αρετές τους.

Ακολούθως, η βελούδινη μους καπνιστής πέστροφας με τραγανό "εικονικό" κουσκούς κουνουπιδιού και ψιλοκομμένο ακτινίδιο ήταν ένα πιάτο δημιουργικό, πολύπλοκο αλλά και απαιτητικό ως προς την οινική του συνοδεία, την οποία βρήκε εντέλει με επιτυχία στο πλούσιο και γεμάτο με τροπικά φρούτα και λεμονάτες αποχρώσεις Emphasis - Chardonnay 2022. Το φινάλε του κυρίως μέρους του δείπνου με ένα εξαιρετικό λαβράκι κονφί σε ελαιόλαδο, σερβιρισμένο σε φρικασέ με βότανα και κρίταμο, απογειώθηκε οινικά από το ιδιαιτέρως κομψό λευκό Thema 2022 που επιβεβαίωσε ξανά τη μεγάλη εξέλιξη των κρασιών του Κτήματος Παυλίδη.

https://www.youtube.com/watch?v=xXKzI8olLIQ