Τα αποστάγματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Το κορυφαίο ούζο Πλωμαρίου Άδολο και το φινετσάτο M Dry Mastiha Spirit σφράγισαν τόσο την αρχή όσο και το φινάλε του λαμπερού δείπνου της φετινής απονομής.

Η ελληνικότητα στα καλύτερά της θα μπορούσε να είναι το motto της φετινής διοργάνωσης των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας μια και κατά τη διάρκεια της βραδιάς αποτυπώθηκε με ανάγλυφο τρόπο η τεράστια εξέλιξη της εθνικής μας γαστρονομίας. Ύστερα μάλιστα από το θερμό χειροκρότημα προς τους φετινούς βραβευμένους, σειρά είχε ένα ακόμα θερμότερο προς το πρόσωπο του guest chef της βραδιάς Ασημάκη Χανιώτη ο οποίος δημιούργησε ένα εξαιρετικό μενού που εντυπωσίασε όσους το γεύτηκαν με την μοντέρνα ελληνική του χάρη.

Το ίδιο συνέβη όμως και με το πρωτότυπο κοκτέιλ καλωσορίσματος, που σερβιρίστηκε στην αρχή της βραδιάς κι είχε σαν βάση του το εκλεκτό ούζο Πλωμαρίου Άδολο σε έναν ανατρεπτικό συνδυασμό με λάιμ και γλυκό του κουταλιού βύσσινο, προϊδεάζοντας έτσι τους καλεσμένους για όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν αμέσως μετά στη λαμπερή αίθουσα του "Makedonia Palace".

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, το φινετσάτο M Dry Mastiha Spirit διεκδίκησε με τη σειρά του δυναμικά τους προβολείς καθώς συνόδευσε τον γλυκό επίλογο της βραδιάς. Η κομψή ένταση μαστίχας με την ισορροπημένη γλύκα που αποτελεί σήμα κατατεθέν του αγαπημένου αυτού αποστάγματος συνάντησε θεαματικά το εξαιρετικό παρφέ γιαουρτιού με παγωτό από θυμαρίσιο μέλι και γύρη που δημιούργησε ειδικά για την περίσταση ο Ασημάκης Χανιώτης, σε ένα μοναδικό pairing που έκλεψε την παράσταση και άφησε την πιο όμορφη επίγευση στους συνδαιτημόνες της φετινής απονομής.

https://www.youtube.com/watch?v=Cr5LP4tdx58