Η ΕΛΟΠΥ έφερε τον αφρό της θάλασσας στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

H Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας έβαλε και φέτος την αειφόρα και βιώσιμη σφραγίδα της στην κορυφαία γιορτή της ελληνικής γεύσης.

Η φετινή απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης γιόρτασε την ακμάζουσα σκηνή της εθνικής μας γαστρονομίας, χωρίς όμως να κλείνει τα μάτια απέναντι σε μεγάλα ζητούμενα της εποχής μας όπως είναι η βιωσιμότητα και η αειφορία της τροφής. Όπως λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) βρέθηκε στο πλάι του κορυφαίου θεσμού της ελληνικής γεύσης, προσφέροντας τον αφρό της ελληνικής θάλασσας στα πιάτα που σερβιρίστηκαν στο dîner de gala της απονομής, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση από τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ Ασημάκη Χανιώτη που διαπρέπει στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου.

Αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και με την ταυτότητα προέλευσης Fish From Greece για τα προϊόντα των μελών της, η ΕΛΟΠΥ έχει ως κύριο μέλημα την προστασία των ελληνικών θαλασσών, την ευζωία των ψαριών και την εξασφάλιση υψηλής διατροφικής αξίας στο πιάτο μας. Το εξαιρετικό της φρέσκο ελληνικό λαβράκι Fish from Greece από την ΕΛΟΠΥ βρέθηκε δύο φορές σε ρόλο πρωταγωνιστή κατά τη διάρκεια του μενού, καθώς ενέπνευσε τον guest chef της απονομής για τη δημιουργία πολύ ξεχωριστών σπεσιαλιτέ.

Η πρώτη ήταν στην αρχή της βραδιάς με ένα ιδιαίτερα φίνο ταρτάρ από λαβράκι που σερβιρίστηκε άκρως εντυπωσιακά μαζί με καβούρι, μύδια και μια ορεκτική γκασπάτσο θαλασσινών μέσα σε κοχύλι Σεν Ζακ. Για τη δεύτερη του εμφάνιση, το φρέσκο ελληνικό λαβράκι Fish from Greece από την ΕΛΟΠΥ μαγειρεύτηκε κονφί σε ελαιόλαδο και ήρθε στο τραπέζι με τη συνοδεία ενός μινιμαλιστικού φρικασέ βοτάνων και κρίταμου, προσφέροντας ατόφια γεύση ελληνικής θάλασσας και μαζί ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ποιοτικής ψαροφαγίας με χαμηλό αποτύπωμα.

https://www.youtube.com/watch?v=eCf-fh49CVc